Home Gadgets Samsung Galaxy S5 is moeilijker te repareren dan Galaxy S4

Samsung Galaxy S5 is moeilijker te repareren dan Galaxy S4

0

Samsung onthulde eind februari tijdens het Mobile World Congress in Barcelona zijn nieuwe vlaggenschip, de Galaxy S5. De Samsung Galaxy S5 beschikt over een 5,1-inch Full HD-scherm met een resolutie van 1920×1080. Onder de motorkap een 2,5GHz Quad-Core Snapdragon 801-processor van Qualcomm en 2GB aan werkgeheugen. Het toestel is vanaf 11 april te koop in onder meer Nederland en heeft een adviesprijs van 699 euro.

De website iFixit heeft tijdens een teardown ontdekt dat de Galaxy S5 een stuk moeilijker te repareren is dan de Galaxy S4. Enkel de batterij van de Galaxy S5 is gemakkelijk te vervangen zijn. Om de Galaxy S5 te kunnen repareren dient men vrijwel bijna altijd het scherm te demonteren. Dit brengt natuurlijk meer risico’s met zich mee en dient men extra voorzichtig te zijn. Een reparatie duurt hierdoor veel langer dan normaal en brengt uiteraard ook extra kosten met zich mee.

Daarnaast zou het demonteren van het scherm ook niet echt gemakkelijk gaan. iFixit geeft hierdoor de Samsung Galaxy S5 een reparatie-score van vijf op schaal van tien. De Galaxy S4 kreeg eerder een reparatie-score van acht.

Mobiele versie afsluiten