‘Apple lanceert dit jaar heel veel nieuwe producten’

0
2108

Het doorgaans betrouwbare analist Ming Chi Kuo van KGI Securities is alweer terug met nieuwe voorspellingen. In het verleden heeft Ming Chi Kuo meerdere malen juiste informatie in handen gekregen over onaangekondigd Apple producten. Ditmaal maakt de beste man bekend wat we dit jaar van Apple kunnen verwachten.

Apple producten

Volgens Kuo komt Apple dit jaar met grotere iPhones, nieuwe Apple TV, nieuwe iPads, een goedkope iMac, een nieuwe MacBook Air en natuurlijk niet te vergeten de iWatch. De smartwatch van Apple waar jaren al over wordt gesproken.

Nieuwe iPhone 6 / iPhone 7

Net zoals eerdere geruchten meldt Kuo dat Apple in september de iPhones 6 zal onthullen. De toekomstige iPhone 6 zou een 4,7-inch scherm krijgen met een resolutie van 1334×750 pixels en een pixeldichtheid van 326 ppi (pixels per inch). Later in het jaar zou Apple een nog groter iPhone 6 onthullen. Deze iPhone 6 zou over een 5,5-inch scherm beschikken met een resolutie van 1920×1080 pixels en een pixeldichtheid van 401 ppi.

Beide nieuwe iPhones zullen de nieuwe A8-processor krijgen en net als de huidige iPhone 5S worden voorzien van een vingerafdrukscanner. Daarnaast wordt de randen rondom het scherm met 10 tot 20 procent dunner.

Nieuwe iPad Air 2 en iPad mini 3

Kuo verwacht dat Apple zowel de iPad Air als de iPad mini 2 gaat voorzien van een upgrade. Qua ontwerpt zullen de toekomstige iPads hetzelfde blijven. De vernieuwingen zouden echter achter het scherm plaatsvinden. Appel zou volgens Kuo beide iPads voorzien van de A8-processor en de Touch ID vingerafdrukscanner van de huidige iPhone 5S. Daarnaast zou de iPad Air 2 ook 8-megapixel camera krijgen.

Apple lanceerde vorig jaar in oktober de iPad Air en de iPad mini 2. Volgens Kuo kunnen we de iPad Air 2 en de iPad mini 3 eerder verwachten, namelijk in september. Apple zou namelijk begin 2015 een grotere iPad met een 12,9-inch scherm op de markt willen brengen.

Nieuwe MacBook Air met Retina scherm

De MacBook Air is momenteel de enige MacBook die niet is voorzien van een Retina scherm. Volgens Kuo zou Apple in oktober de MacBook Air willen voorzien van een Retina scherm. Naar verwachting zal de MacBook Air met Retina scherm nog dunner zijn dan de huidige model. De resolutie van de 13-inch MacBook Air zou dankzij de Retina scherm 2560×1600 pixels zijn.

Nieuwe Goedkopere iMac

Tijdens het WWDC evenement dat in juni wordt gehouden zou Apple volgens Kuo een goedkopere versie van de iMac willen lanceren. Met een goedkopere iMac versie zou Apple de verkoop van zijn all-in-one computer willen stimuleren.

Nieuwe Apple TV

Apple zou ook zijn Apple TV-settopbox  willen voorzien van een upgrade. De nieuwe Apple TV zal naar verluidt een eigen App Store krijgen en bestuurd kunnen worden met bewegingen in plaats van een afstandsbediening. Kuo verwacht dat Apple de nieuwe Apple TV tegelijk met de nieuwe MacBook Air met Retina scherm zal onthullen.

Nieuwe iWatch

De smartwatch van Apple waar jaren al over wordt gesproken wordt volgens Kuo in september gepresenteerd.  De iWatch zou ergens in het derde kwartaal in de winkels moeten liggen, waarschijnlijk in september. Apple zou verschillende modellen lanceren, een 1,3-inch en 1,5-inch versie. De iWatch zou biometrische sensoren hebben en kan draadloos worden opgeladen.

Verschillende modellen betekend natuurlijk ook verschillende prijzen. Volgens Kuo kost de duurste model van de iWatch zo’n 1000 dollar.

Vorig artikelPlayStation Store update 9 april
Volgend artikelSamsung Galaxy S5 is moeilijker te repareren dan Galaxy S4