Review: Silverlit – Bell 222 helikopter besturen met je iPhone, iPad of iPod touch

Er bestaan een hoop kleine helikopters die je kunt besturen met je iPhone, iPad en iPod touch. Het werd dus tijd dat wij zelf er één gingen testen. iPhone-Cases.nl is zo aardig geweest om een Silverlit – Bell 222 infrarood helikopter te leveren zodat wij het konden testen.

De Silverlit – Bell 222 helikopter wordt geleverd met een infrarood-zender, die je in de koptelefoon aansluiting van je iOS-apparaat moet plaatsen. Hiermee maakt de helikopter verbinding met je iPhone, iPad of iPod touch. Ook wordt er een extra controller meegeleverd voor de gene die liever met een controller willen vliegen.

De Silverlit – Bell 222 RC Infrared Helicopter is voorzien van een oplaadbare accu, die doormiddel van de batterijen in de controller kan worden geladen. Zo zit je nooit zonder energie en kun je keer op keer het luchtruim onveilig maken. In de controller plaatst je zes AA batterijen, deze wordt niet meegeleverd.

Indien je ervoor kiest om deze coole iPhone accessoire te besturen met je iOS-apparaat, dien je een speciale app te downloaden via de App Store, genaamd Silverlit Smart Link RC Helicopter Remote Control. De app en de meegeleverde controller kun je dezelfde functies van de helikopter bedienen, maar het besturen van de helikopter via de iPhone, iPad of iPod touch heeft natuurlijk ons voorkeur.

In het begin was het echt moeilijk om de helikopter onder controle te krijgen. Het is dus raadzaam om de helikopter eerst in een park te testen, zo botst je namelijk niet overal tegen aan. Na meerdere keren te hebben geprobeerd is het mij uiteindelijk gelukt. Zo kun je de helikopter laten stijgen en dalen, versnellen of vertragen en bovendien kun je de helikopter om zijn eigen as laten draaien.

Silverlit - Bell 222

Via de gratis Silverlit Smart Link RC Helicopter Remote Control-app kun je de helikopter op meerdere manieren besturen. Zo kun je ervoor kiezen om de helikopter te besturen met tweetal joysticks, maar je hebt ook de mogelijkheid om te sturen doormiddel van de sensoren in je iOS-apparaat. Je kunt in dat geval vliegen door je iPhone, iPad of iPod touch door verschillende hoeken te draaien.

Volledig opladen van de helikopter duurt zo’n half uur á 45 minuten, vervolgens kun je ruim 15 minuten voor piloot spelen.

Silverlit – Bell 222 helikopter eigenschappen

  • RC Helikopter met ongekende mogelijkheden
  • Maakt gebruik van een Infra-rood verbinding
  • Heli is voorzien van Gyroscoop voor meer stabiliteit
  • Ingebouwde accu is te laden via controller
  • Te besturen met de gratis Silverlit app
  • Gemakkelijk te besturen door jong en oud!

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen

Review: Silverlit - Bell 222 helikopter besturen met je iPhone, iPad of iPod touchEr bestaan een hoop kleine helikopters die je kunt besturen met je iPhone, iPad en iPod touch. Het werd dus tijd dat wij zelf er één gingen testen. iPhone-Cases.nl is zo aardig geweest om een Silverlit - Bell 222 infrarood helikopter te leveren zodat wij het...