5-jarige ontdekt grote bug in Xbox Live

0
1224

De vijfjarige Kristoffer Von Hassel uit Ocean Beach (San Francisco) heeft een grote bug ontdekt in Xbox Live, waarmee de Xbox 360 en Xbox One verbinding meemaakt. Kristoffer ontdekte een achterdeurtje, waarmee het mogelijk is om zonder een wachtwoord in te loggen op Xbox Live.

Xbox Live lek

De bug kwam boven water toen Kristoffer probeerde in te loggen op het account van zijn vader. Na meerdere mislukte inlogpoging drukte hij een paar keer op de spatiebalk en vervolgens op de enter knop en voilá. het acount van zijn pa was gekraakt. Nu kon Kristoffer gamen op games die niet geschikt waren voor kinderen van zijn leeftijd.

De bug kwam naar voren op het moment dat Kristoffer probeerde in te loggen op het account van zijn vader. Na een mislukte inlogpoging drukte hij een paar keer achter elkaar op de spatie-toets en voilá, het account van z’n vader was gekraakt en de jonge Kristoffer kon aan de slag met games die eigenlijk helemaal niet geschikt waren voor jongens van zijn leeftijd.

Robert Davies, vader van Kristoffer, kwam erachter, maar werd niet boos. Wel wilde Robert Davies graag weten hoe zijn zoontje zomaar kon inloggen.

Robert en Kristoffer hebben Microsoft op de hoogte gebracht van de lek. Als dank kreeg Kristoffer een waardebon van 50 dollar, vier nieuwe games en een jaar lang gratis Xbox Live-abonnement. Kristoffer hoort nu ook in het rijtje van Microsofts veiligheidsexperts.

via Spitsnieuws

Vorig artikelWindows Phone 8.1 is vanaf 14 april te downloaden
Volgend artikelVodafone stopt oude abonnementen met onbeperkt internet