Amazon lanceert Fire TV een eigen settopbox

0
1195

Het is dan eindelijk zover! Amazon heeft een eigen settopbox genaamd Amazon Fire TV aangekondigd. De Fire TV beschikt over een Quad-Core processor, die bijgestaan wordt door 2GB werkgeheugen. Amazon moet onder meer de concurrentie aangaan met de Apple TV en Chromecast.

Amazon Fire TV

Eerdere geruchten voorspelde een Android console, maar het is uiteindelijk een media streaming player geworden. De Amazon Fire TV ondersteunt zowel films als games. Het apparaat heeft een adviesprijs van 99 dollar en is vanaf nu verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Of en wanneer het apparaat in Europa verschijnt is nog niet duidelijk.

Games

Volgens Amazon zullen binnen een maand meer dan duizend games beschikbaar zijn voor Amazon Fire TV. Onder meer ontwikkelaars als Minecraft, Ubisoft, Take-Two, Electronic Arts, Gameloft, Disney en 2K Games ontwikkelen al games voor de Fire TV. Ook staat er een aanbod van ruim 1000 free-to-play-games gepland. De games hebben een gemiddelde prijs rond de twee dollar.

Games kunnen op diverse manieren gespeeld worden; via de meegeleverde afstandsbediening, via een smartphone-app of via de Fire TV-gamecontroller.

Games kunnen gespeeld worden via de afstandsbediening voor Fire TV, via een app voor smartphones of via de Fire-gamecontroller.

Films

Voor films en tv-series heeft de Amazon Fire TV een ingebouwde prijsvergelijker. De Fire TV toont dan bij welke aanbieders het gezochte film of tv-serie het goedkoopst is. Deze kan kan direct gehuurd of gekocht worden.

Vorig artikelPlayStation Store update 2 april
Volgend artikelGalaxy S4 krijgt kleine Android 4.4.2 update met bugfixes