iPhone 6 krijgt 5,5-inch scherm met 2560×1440 pixels

Het is inmiddels geen geheim meer dat de iPhone 6 een groter scherm krijgt dan we gewend zijn. Volgens eerdere geruchten zou Apple werken aan twee iPhone varianten; een met een 4,7-inch scherm en de tweede variant zou zelfs een 5,5-inch schermformaat krijgen. Dit is flink groter dan de huidige 4-inch iPhone 5S.

iPhone 6 Concept

Japan Display die vaker schermen aan Apple levert heeft aangekondigd dat ze vanaf volgende maand 5,5-inch schermen gaan uitleveren met een resolutie van 2560×1440 pixels. Naast Apple zouden ook andere smartphonefabrikanten deze scherm willen gebruiken voor hun smartphones.

Op de website van Japan Display is te lezen dat de massaproductie van het nieuwe scherm gestart kan worden. Het gaat om een 5,5-inch LCD-scherm met een resolutie van 2560×1440 pixels. De pixeldichtheid van het scherm komt neer op 538ppi (pixels per inch).

Japan Display wil vanaf volgende maand de bestelde schermen uitleveren. Alhoewel Japan Display natuurlijk geen klanten noemt, circuleren er geruchten in de rondte dat Apple het scherm wil gebruiken in de iPhone 6.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen