Vodafone Smart Pass: Betaal contactloos met je mobiel

Vodafone heeft vandaag zijn NFC-betaaldienst genaamd Vodafone Smart Pass bekend gemaakt. Alle Nederlanders kunnen gebruikmaken van deze dienst ook als deze geen klant bij Vodafone zijn. Voor het einde van dit jaar moet er in Nederland meer dan 50.000 betaal plaatsten beschikbaar zijn.

Smartpass

Vodafone klanten met het juiste toestel en juiste simkaart kunnen vanaf vandaag direct gebruik maken van deze dienst.  In de Google Play Store vinden we dan ook de applicatie Vodafone Smart Pass en kunnen daarin direct een account aanmaken. Na het aanmaken van dit account krijgen we een pin pas om op de normale manier te betalen en NFC sticker voor de niet ondersteunende telefoons toe gestuurd. Voor de geschikte telefoons kunnen Vodafone klanten via de klantenservice een nieuwe NFC simkaart aanvragen en krijgen deze dan ook binnen een aantal werkdagen toe gestuurd.

Smart Pass maakt gebruik van een tegoed die we zelf bij kunnen bijvullen via iDeal, bankoverschrijving of creditcard. Voor het betalen van bedragen boven de €25 zal er een pincode gevraagd worden die we zelf instellen, voor betalingen lager van €25 is dit niet nodig.

Vodafone geeft aan geld te gaan vragen voor deze dienst wat op zich niet gek is aangezien het een soort bank dienst is. Komend jaar is deze dienst gratis. Vodafone heeft een filmpje gemaakt om deze dienst  toe te lichten welke je hier onder vind.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=1uFdw4Qdn3Y&w=560&h=315]

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen