Review: Eerste indruk HTC One (M8)

Woensdag 26 Maart was ik uitgenodigd door HTC voor een introductie meeting van de HTC One (M8). Bij deze meeting kregen we opnieuw de release informatie maar ook de optie het toestel te zien en te ervaren. Algemene informatie werd gistermiddag al bekend gemaakt door HTC en deze is hier te vinden. Ik zal hier de eerste ervaringen delen en hopelijk een duidelijk beeld geven over dit toestel.
HTC-One-M8_Gunmetal_Gold-copia

Design

Als aller eerst, wat een mooi toestel zeg. Toestel bestaat uit een mooi vorm gegeven aluminium body die overal mooi aansluit en prettig houvast heeft. Body loopt ronder af dan de vorige HTC One waardoor deze fijn in de hand ligt. Ook hebben ze het toestel een wat groter display gegeven namelijk 5 inch waardoor hij een beetje groter is dan zijn voorloper. De Gun Metal Grey versie is als enige voorzien van een geborsteld aluminium design om deze een nog mooier en luxer uiterlijk te geven. De Glacial Silver heeft dezelfde uiterlijk als de vorige HTC One.

Camera, of beter gezegd camera’s

De HTC One (M8) bevat wel geteld 3 camera’s, 1 aan de voorzijde en 2 aan de achterzijde. De camera aan de voorzijde bevat 5 megapixels met een groothoeklens en moet daarmee zoals HTC dat verteld perfect aansluiten bij de mensen die graag “selfies”maken. HTC heeft daarom in de camera applicatie ook de snel keuze gemaakt om naar “selfie mode” te gaan door simpelweg in het camera scherm van rechts naar links te vegen. Deze optie is overigens ook te vinden in de HTC One, One Max en One Mini na de laatste update vertelde ze vanavond. De nieuwste innovatie zoals ze dat zo mooi vertelde zit hem in de “Duo Camera” aan de achterzijde. Onder vinden we de primaire camera met het Ultrapixel-technologie een resolutie van 4,1 megapixels. Deze technologie zorgt ervoor dat pixels op de sensor groter zijn en hierdoor meer licht ontvangen om betere foto’s te maken in verschillende lichtomstandigheden. Ik vond ook dat het toestel vlot bijstelt hoeveel licht hij wel/niet nodig had. Richt op iets meer veel licht en je ziet hem op het scherm snel minder vel worden, richt op iets meer minder licht en je ziet hem meteen bijstellen naar meer licht. Boven vinden we een secundaire camera met 2 megapixels die puur bedoeld is om meer diepte informatie op te slaan van de foto’s die we maken. Hierdoor krijgen we achteraf meer mogelijkheden om onze foto’s te bewerken en zelfs om ze in een 3D modus weer te geven op het toestel. Een voorbeeld is dat we snel en onwijs makkelijk een object of persoon in een foto kunnen vervagen om meer aandacht te creëren naar objecten of personen op de voor- of achtergrond. De flitser is ook aangepakt en heeft nu 2 verschillende kleuren om realistischere kleuren op te nemen bij het gebruiken van de flits en niet die fel witte tint zoals we wel eens gewend zijn bij de huidige foto’s.

Geheugen

De HTC One (M8) heeft verschillende opslagmogelijkheden met zich mee gekregen. Toestel heeft zelf 16GB ingebouwd waarvan net iets meer dan 10GB van te gebruiken is, nadat ik vroeg waarom er zoveel al “gebruikt” is kreeg ik als antwoord dat HTC een groot deel reserveert voor uiteraard software maar ook als voor toekomstige updates. Verder heeft dit toestel de optie om Micro-SD kaarten t/m 128GB er bij te plaatsen. HTC heeft hiermee naar hun klanten geluisterd aangezien deze teleurgesteld waren dat de huidige HTC One lijn dit niet konden. En als laatste heeft het toestel een uitgebreide opslag gekregen in Google Drive. Google levert al 15GB aan cloud opslag en HTC levert hier nog eens 50GB bij wat totaal 65GB aan gratis cloud opslag maakt.

Boomsound

Aan de voorzijde van het toestel vinden we 2 speakers ook wel de Boomsound-speakers genoemd. De huidige HTC One lijn heeft deze ook maar op de One (M8) zijn ze vernieuwd. Zo werd verteld dat de speakers 25% luider en duidelijker zijn dan die op de huidige One lijn. Om dit mogelijk te maken hebben ze de speaker kamers vergroot en heeft HTC een nieuwe DSP-chip geplaatst die het geluid op alle kanalen moet verbeteren op zo een optimale combinatie in volume en helderheid te krijgen. Dit komt ook zeker ten goede bij luisteren van muziek, spelen van spelletjes of in mijn geval even snel de movie trailer van “The Avengers” te bekijken op YouTube. Doordat de speaker aan de voorzijde zitten krijg je dan ook een geluidservaring als geen ander en het geluids verschil ten op zichte van de HTC One mini in mijn geval merk je dan ook meteen.

Extra’s

Verder word de HTC One (M8) nog geleverd met wat extra opties. Zo kunnen we bijvoorbeeld als het scherm uit is bepaalde handelingen uitvoeren om zo snel bepaalde opties te benaderen.

  • Dubbel tik om snel het scherm aan/uit te zetten om te kijken hoelaat het is of te zien of er meldingen zijn.
  • Veeg links naar rechts om direct Blinkfeed weer te geven.
  • Veeg van boven naar onder om direct de widget scherm weer te geven.
  • Veeg van onder naar boven om de laatst geopende applicatie te openen
  • Houd de volume omlaag knop ingedrukt om direct de camera te gebruiken en gebruik tevens deze knop als camera knop.
  • Opnemen van een telefoongesprek kan makkelijk door middel van de telefoon tegen het oor te houden.
  • Simpel inhoud overzetten van oude telefoon naar de nieuwe, ongeacht of dit een Android of iOS apparaat is.

Verder word de HTC One (M8) geleverd met Android Kit Kat 4.4.2 met het HTC Sense 6 schil eroverheen. Sense 6 komt ook naar huidige HTC One toestellen door middel van een software update en later als het goed is ook naar andere toestellen van HTC. HTC maakt een aantal applicaties beschikbaar voor andere merken telefoons. Zover we te horen kregen zou het aan om Blinkfeed en de Zoe galerij applicatie, de laatste zorg voor een meer interactieve galerij welke samenvattingen van bepaalde evenementen kan creëren en hier een persoonlijk draai aan te geven door middel van geluid en thema’s. De HTC One (M8) zal vanaf 4 April beschikbaar zijn en zal een prijs van €699 met zich mee krijgen. Voor dat geld krijg je dan ook wel een toestel met high end design, geluid en camera. Ga jij hem kopen?    

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen