Motorola Moto 360 krijgt OLED-scherm met daarop saffierglas

Vorige week kondigde Google een nieuwe besturingssysteem voor smartwatches. De nieuwe Android Wear besturingssysteem is een variant van Android dat special ontworpen is voor smartwatches. Onder meer Samsung, LG en Motorola gaan smartwatches maken die op Android Wear zullen draaien.

Motorola Moto 360

Jim Wicks, de hoofdontwerper van Motorola, gaf afgelopen week in een interview meer informatie over de nieuwe smartwatch die zijn bedrijf ontwikkeld: de Moto 360. De smartwatch draait op Android Wear, wordt spatwaterdicht en voorzien van een speciale oplaadmethode. De Motorola Moto 360 wordt dus niet met de traditionele USB-kabel opgeladen. De Moto 360 wordt waarschijnlijk draadloze opgeladen, maar het is momenteel niet duidelijk wat voor oplaadtechniek Motorola zal toepassen.

Inmiddels duiken er steeds meer specificaties over de Moto 360 smartwatch. De Moto 360 beschikt over een OLED-scherm met daarop saffierglas. Saffier wordt voornamelijk toegepast bij dure horloges, volgens onze verwachtingen zal de Moto 360 niet echt goedkoop zijn. Saffier is na diamant de hardste stof en daarmee zeer krasbestendig. Zelfs met een scherp mes is het moeilijk om een kras in het glas te maken.

Meer informatie omtrent andere specificaties van de smartwatch is er momenteel helaas nog niet. We hopen natuur dat deze snel beschikbaar zullen zijn.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen