Review: QI draadloze lader

Afgelopen week heb ik het geluk gehad de QI draadloze lader te mogen gebruiken en mijn ervaring hierover met jullie te delen. Hieronder lees je wat QI nou eigenlijk inhoud, welke apparaten erop getest zijn en de ervaringen hierbij.

QI Draadloze Oplader

Wat is QI?

De definitie van draadloos opladen volgens Wikipedia:
“Draadloos opladen is een proces waarbij een elektrisch voorwerp wordt opgeladen zonder gebruik van draden. Dit wordt mogelijk gemaakt via inductie. Hiervoor is echter wel een speciale batterij nodig, die in staat is energie vanuit de lucht te ontvangen. […]

Hoewel commerciële producten momenteel gebruik maken van een mat waarop men de apparaten (veelal smartphones) legt, zoals de PowerMat en het Nederlandse GETPOWERPAD, ziet het er naar uit dat binnenkort ook grotere apparaten geen draad meer nodig hebben. Momenteel wordt er een standaard gecreëerd door het Wireless Power Consortium. De standaard heet Qi (spreek uit als ‘Chie’).’’

Plat gezegd betekent dit dat je je telefoon op een inductieplaat legt. De inductie plaat stuurt de stroom in een soort magnetisch veld naar je telefoon. Qi is een standaard die is ontwikkeld door het Wireless Power Consortium. Doordat het een open-source standaard is heeft u geen verschillende kabels nodig voor elk apparaat. U kunt met elke Qi lader elk Qi ondersteund apparaat opladen.

Nexus 4

Als eerste pakken we de Google Nexus 4 er bij, deze heeft de mogelijkheid tot draadloos opladen direct ingebouwd in het toestel wat in dit geval inhoud dat we geen extra accessoires nodig hebben om deze te laten werken. Om de Nexus 4 heb ik toevallig een bumpercase zitten en mijn eerste vraag wat dan ook, zou deze lader werken met de case er nog om heen? Nou bij deze kan ik vertellen dat dat zo is! En wat een uitkomst is dat. Zonder enig vertraging ziet het toestel dat hij op de lader ligt en begint direct met laden.

Nexus4

Nexus 7

De Google Nexus 7 heeft net als de Nexus 4 de mogelijkheid tot draadloos opladen direct ingebouwd. Omdat de tablet in dit geval iets groter is dat de lader moet je er wel op letten dat je deze er goed op legt, anders doet hij helaas niks. De QI ‘’ontvanger’’ noemen we het maar even zit ter hoogte van het Nexus logo dus als je hem met de logo op de lader legt moet er niks aan de hand zijn. Natuurlijk kan je net voor het weglopen nog even kijken of hij daadwerkelijk oplaadt, niet dat je na een paar uur nog steeds een lege tablet heb zoals ik dat één keer heb gehad.

Nexus 7

Samsung Galaxy S4

Voor de Samsung Galaxy S4 moeten we het even anders aanpakken, deze heeft namelijk standaard uit de doos geen optie tot draadloos laden. Hiervoor heeft Samsung bijvoorbeeld de S Charger Cover voor uitgebracht. Deze cover word (uiteraard) los verkocht en heeft gemiddeld een prijs van €40. Deze is in de 2 basis kleuren (White en Misty Black) van het toestel te koop en hierdoor kan je bijna niet zien dat er een ander back cover op zit, wel word de telefoon hier een klein beetje dikker van maar dat verschil merk je snel niet meer.

GalaxyS4

Conslusie

Niet meer moeilijk doen met kabels en stekkertjes, gewoon er op leggen en laden maar. Zelf vind ik dit hierdoor de ideale manier van laden, de levensduur van de connectors worden hierdoor ook verlengd doordat we niet steeds stekkers in en uit halen en misschien verkeerd er in proberen te doen. Deze QI draadloze lader doet dan ook waar hij voor gemaakt is, neer leggen en laden. Bij velen van deze laders word verwacht gewoon de lader te gebruiken van de mobiel (heb ik in deze review wel even gedaan) maar in de verpakking vinden we een USB kabel bijgeleverd waardoor we deze ook gewoon aan de computer of universele USB adapters kunnen aansluiten.

inhoud QI lader

Winactie

Niet te vergeten, we hebben een mooie winactie met deze lader! In samenwerking met 123BestDeal mogen we maar liefst twee super handige QI draadloze opladers weggeven. Met de QI Wireless Charger heb je geen stekkers meer nodig om je tablet of smartphone op te laden. Klik op deze link om direct naar de winactie pagina te gaan.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen