Motorola’s nieuwe smartwatch: veelzijdig en spatwaterdicht

Tijdens een interview heeft Jim Wicks, de hoofdontwerper van Motorola, meer informatie gegeven over de nieuwe smartwatch die zijn bedrijf ontwikkeld: de Moto 360. Het slimme horloge, dat draait op Android Wear, Googles nieuwe besturingssysteem voor wearables, wordt spatwaterdicht en voorzien van een speciale oplaadmethode. Of de Moto 360 ook volledig waterdicht wordt, liet Wicks in het midden.

Motorola Moto 360

Wel gaf hij aan dat de speciale oplaadmethode het gemakkelijk moet maken om de Motorola smartwatch van stroom te voorzien. Waarschijnlijk maakt de Moto 360 gebruik van de Qi-standaard, waardoor je geen kabeltjes meer nodig hebt. Ook handig is dat de smartwatch zowel voor links- als rechtshandigen werkt. De gebruikersinterface past zich aan als je van pols wisselt. Daarnaast moet hij comfortabel te gebruiken zijn voor zowel mannen als vrouwen, ongeacht de dikte van de pols. De polsbandjes zijn verwisselbaar, waardoor je de lengte zelf kunt bepalen je de smartwatch persoonlijk kunt maken.

Lees meer over de Motorola Moto 360
Volgens Motorola is de Moto 360 het horloge van de toekomst. Middels subtiele meldingen kun je direct op je pols zien wie je mailt of belt, wanneer je volgende afspraak plaatsvindt en wat er op sociale media allemaal gebeurt. Het is ook mogelijk om het slimme horloge te bedienen middels stemcommando’s. Zeg ‘Ok, Google’ en stel een vraag en de Moto 360 voorziet je van de juiste informatie over bijvoorbeeld het weer, sportuitslagen en agenda-afspraken.

De Moto 360 werkt met vrijwel alle Android-toestellen die beschikken over Android 4.3 of hoger. In de onderstaande video kun je het volledige interview met Wicks bekijken.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen