Sony onthult Virtual Reality headset voor Playstation 4

Sony heeft tijdens de Game Developers Conference in San Francisco een Virtual Reality headset voor de Playstation 4 aangekondigd. Met de Virtual Reality-bril met codenaam Project Morpheus kunnen gamers games spelen in een virtuele wereld. Door verschillende beelden te tonen aan elk oog wordt een 3D-effect gegenereerd.

Sony Virtual Reality bril voor PlayStation 4

De Virtual Reality headset is voorlopig nog een prototype, wanneer het gelanceerd wordt is nog niet bekend. De Virtual Reality-bril gebruikt een Full HD-scherm, geeft de gamer een gezichtsveld van 90 graden en werkt onder meer samen met de Playstation Eye Camera en Playstation Move voor bewegingsbesturing.

Het huidige prototype werkt momenteel nog met kabels, maar Sony wil de Virtual Reality-bril in de toekomst draadloos maken. Sony claimt dat de bril niet zwaar is en is het ontwerp zo gemaakt dat de lenzen niet beslaan.

Het Japanse bedrijf heeft helaas geen releasedatum voor de Virtual Reality headset aangekondigd, maar game ontwikkelaar kunnen wel zeer binnenkort aan de slag. Tijdens de Game Developers Conference werden onder meer demo’s van Thief en EVE Valkyrie getoond, die met de bril werken.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen