Update Google Play Store

Afgelopen week is Google begonnen met de update van de Play Store naar 4.6.16. In deze update is er een kleine verandering in uiterlijk en zijn er 3 nieuwe functies toegevoegd.

Google Play Store

In de update zien we dat Google de Instellingen en Help opties hebben verplaatst naar het linker menu.

menu

Beveiliging

Beveiliging

In het instellingen menu zien we ook een kleine wijziging. In 4.5.10 (links) was er alleen een optie om een wachtwoord aan/uit te zetten. In 4.6.16 (rechts) is te zien dat deze optie veranderd is naar een menu met daarin 3 opties.

wachtwoord

Waarschijnlijk naar aanleiding van de rechtszaken omtrent het “In-app aankopen” heeft Google de klanten nu de keuze gegeven wanneer en hoe vaak Play Store zal gaan vragen om een wachtwoord. Zo is in de foto te zien dat we nu de optie hebben om bij elke aankoop een wachtwoord te vragen of dit na 10 minuten of 10 seconden is (waar dit voorheen na 30 min was).

Batch install

Tot Google Play Store 4.6.16 was het alleen maar mogelijk om één applicatie per keer te installeren vanuit het volgende menu.

batch install

Nu is het mogelijk om meerdere applicaties te selecteren en deze te laten installeren.

Hoe sneller hoe beter

Voor diegene die niet kunnen wachten bij het horen over een update heeft Google bij 4.6.16 nu de optie toegevoegd om zelf naar een update te zoeken.

android update

Door te klikken op “Buildversie” zal hij gaan zoeken naar updates. En voor diegene die niet kunnen wachten tot Google deze update naar jullie telefoon gestuurd heeft staat hieronder een link om deze zelf te installeren. Denk hier aan dat in de Beveiliging menu in de telefoon de optie “Onbekende bronnen” staat aangevinkt aangezien we deze niet via Play Store installeren.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen