Is dit Amazon’s Android gamecontroller?

Er gaan al lange tijden geruchten in de ronde over een Android-console van Amazon. Volgens eerdere geruchten zal de Android gameconsole eind dit jaar moeten verschijnen. Het apparaat zou naast games ook multimedia kunnen afspelen. Het Android-console zou worden voorzien van een controller en de mogelijkheid om digitale games aan te schaffen via de Amazon-website.

Amazon Android Gamecontroller

Er zijn nu foto’s verschenen van de vermeende Android gamecontroller. Het gaat om een compleet zwarte Bleutooth-controller met in het midden een logo van Amazon. De controller bevat de gebruikelijke A, B, X en Y-knoppen, een D-Pad, twee joysticks en triggers. In het midden drie kleine knopjes met daarop de back-, home- en list-logo’s, die ook voor Android gebruikt worden. Hieruit valt af te leiden dat de gameconsole van Amazon op Android draait.

De controller bevat aan de voorzijde smalle knopjes voor mediabediening, zoals eerdere geruchten al voorspelde is de controller niet alleen voor games, maar kan het apparaat ook multimedia afspelen.

De afbeeldingen staan in een pdf van de Braziliaanse regelgevende organisatie Anatel en zijn ontdekt door weblog Zats not Funny. Volgens Re/code is de aankondiging van Amazons settopbox in maart te verwachten.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen