Sony Xperia Z2 vanaf tweede week april verkrijgbaar

Sony onthulde tijdens het Mobile World Congress zijn nieuwste vlaggenschip, de Xperia Z2. De opvolger van de Xperia Z1 beschikt over een 5,2-inch Full HD-scherm en de nieuwe 2,3GHz Quad-Core Snapdragon 801-processor van Qualcomm.

Sony Xperia Z2

Eerdere geruchten voorspelde dat er sprake was van vertraging in de release. Dit gerucht blijkt echter niet te kloppen. De Sony Xperia Z2 zal vanaf de tweede van april verkrijgbaar zijn in Nederland en België.

Het ontwerp van de Xperia Z2 is grotendeels hetzelfde als zijn voorganger met de glazen panelen aan de voor- en achterkant onderbroken door een aluminium strip die uit één stuk is gemaakt. Het toestel is wel 0,3 millimeter dunner geworden en heeft iets dunnere randen rondom het scherm, ook wel bezel genoemd. Net als alle andere Xperia smartphones is de Xperia Z2 ook stof- en waterdicht.

De camera aan de achterkant is 20,7-megapixels en gebruikt een 1/2.3 Exmor RS CMOS-sensor en het is mogelijk om video’s in een Ultra HD-resolutie (3840 x 2160 pixels) op te nemen. Het toestel draait op de nieuwste versie van Android 4.4 KitKat met daaroverheen Sony’s eigen Android-skin.

De adviesprijs van de Xperia Z2 bedraagt bij de release 649 euro.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen