Kanye West klaagt Nederlandse student aan om Coinye-munt

Rapper Kanye West heeft onder meer een 24-jarige Nederlandse student aangeklaagd wegens de digitale munt coinye. Kanye West eist een schadevergoeding en wil dat het gebruik van de woordspeling wordt verboden. Dat meldt Tweakers.

Coinye

Robbie Hontelé woordvoerder van het officiële ontwikkelteam van de digitale munt coinye kreeg een e-mail van Kanye West en zijn advocatenteam. “De reputatie van West wordt onherstelbaar geschaad door het gebruik van de coinye”, zo luidt de aanklacht.

“Er zijn verder vooral ontwikkelaars van coinye-exchanges aangeschreven”, aldus Hontelé. Via deze exchanges, die dienen als beurzen voor de digitale valuta, kunnen coinye-munten worden uitgewisseld.

Uit de aanklacht blijkt dat de rapper onder meer wil dat Hontelé en andere stoppen met het gebruik van de naam Coinye. Kanye West eist daarnaast alle domeinnamen met het woord Coinye op en wil een schadevergoeding voor de vermeende schade die hij heeft geleden. West vraagt daarbij om een specifieke Amerikaanse schadevergoeding die erg hoog kan uitvallen, om op die manier anderen af te schrikken.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen