Samsung Galaxy S5 vanaf 11 april verkrijgbaar voor €699

Samsung heeft vandaag de langverwachte Galaxy S5 tijdens het Mobile World Congress in Barcelona gepresenteerd. Het nieuwe vlaggenschip beschikt over een 5,1-inch Full HD-scherm met een resolutie van 1920×1080. Onder de motorkap een 2,5GHz Quad-Core processor, vermoedelijk de nieuwe Snapdragon 801-processor van Qualcomm, en 2GB aan werkgeheugen.

Samsung Galaxy S5

De Samsung Galaxy S5 beschikt over een 16-megapixel camera, waarmee video’s in 4K-resolutie genomen kunnen worden. Samsung claimt dat de Galaxy S5 de snelste autofocus heeft van alle smartphones, terwijl het ook mogelijk is om pas na het nemen van de foto scherp te stellen.

De voorkant van de Galaxy S5 lijkt sterk op eerdere Galaxy-smartphones, de vernieuwing is echter aan de achterkant zichtbaar. Deze is voorzien van puntjes, waardoor het minder plastic moet lijken. De behuizing van de Galaxy S5 beschikt over een ip67-certificatie, dat houdt in dat het toestel stof- en waterdicht is.

Zoals eerder geruchten al voorspelde beschikt het nieuwe vlaggenschip van Samsung over een vingerafdrukscanner. Net zoals de iPhone 5S van Apple zit de vingerafdrukscanner in de home-knop verwerkt. In plaats van je vinger erop te houden dien men over de home-knop te veegen om de vingerafdrukscanner aan te zetten. et systeem kan de afdrukken van drie verschillende vingers onthouden.

Zo kan je onder meer het toestel ontgrendelen met de vingerafdrukscanner, maar ook foto’s en video’s opslaan in een privé omgeving die alleen te bereiken is met de vingerafdruk.

De Samsung Galaxy S5 draait op de nieuwe Android 4.4.2, daarover een nieuwe versie van Touchwiz, Samsung’s eigen Android-skin. De vernieuwde interface is volgens Samsung versimpeld en zou cleaner aan moeten voelen.

Het toestel is 8,1 millimeter dik, 142 millimeter hoog en 72,5 millimeter breed. Dat is iets dikker, hoger en breder dan de Galaxy S4. Ook het gewicht is toegenomen, van 130 gram naar 145 gram.

Verder heeft de Galaxy S5 een hartslagsensor achterop de behuizing, naast de cameraflitser. Dit is nuttig voor gebruikers die hun smartphone gebruiken bij het sporten. De data kan in de S Health-app worden uitgelezen.

De Galaxy S5 is vanaf 11 april te koop in Nederland en België. Het nieuwe vlaggenschip heeft een adviesprijs van €699.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen