Sony onthult Xperia Z2 smartphone

0
1261

Sony heeft vandaag tijdens het Mobile World Congress in Barcelona de Xperia Z2 smartphone, Xperia Z2 tablet en een goedkopere Xperia M2 smartphone onthuld. Sony claimt dat de Xperia Z2 ’s werelds dunste en lichtste tablet is.

Sony Xperia Z2

De opvolger van de Xperia Z1 heeft een 5,2-inch scherm met betere speakers en een nieuwe Snapdragon 801-processor van Qualcomm. Het ontwerp van de Xperia Z2 is grotendeels hetzelfde als zijn voorganger met de glazen panelen aan de voor- en achterkant onderbroken door een aluminium strip die uit één stuk is gemaakt. Het toestel is wel 0,3 millimeter dunner geworden en heeft iets dunnere randen rondom het scherm, ook wel bezel genoemd. Net als alle andere Xperia smartphones is de Xperia Z2 ook stof- en waterdicht.

De Sony Xperia Z2 beschikt over de nieuwe 2,3GHz Quad-Core Snapdragon 801-processor. De camera aan de achterkant is 20,7-megapixels en gebruikt een 1/2.3 Exmor RS CMOS-sensor en het is mogelijk om video’s in een ultra hd-resolutie (3840 x 2160 pixels) op te nemen.

Sony heeft helaas geen verkoopprijs bekendgemaakt, maar wel dat het vanaf april verkrijgbaar is.

Vorig artikelJailbreak je iPhone, iPad & iPod touch op iOS 7.0.6 [Guide]
Volgend artikelSony Xperia Z2 tablet: ’s werelds dunste en lichtste tablet