iPhone 6 en Galaxy S5 hebben beide geen bezel

Volgens anonieme bronnen van Korea Herald zal zowel de iPhone 6 van Apple als de Galaxy S5 van Samsung geen randen hebben naast het scherm. De zogeheten bezel zou bij deze nieuwe smartphones verleden tijd moeten zijn.

iPhone 5 - Galaxy S4

Galaxy S5

De Koreaanse krant schrijft dat de Galaxy S5, die vermoedelijk 24 februari wordt gepresenteerd, net als de iPhone 5S over een vingerafdrukscanner beschikt. Bij de Galaxy S5 zou de vingerafdrukscanner in het scherm verwerkt zijn. Dit zou echter alleen aan de onderkant van het scherm mogelijk zijn.

Dankzij het nieuwe scherm zou de Galaxy S5 ook nog eens dunner worden dan zijn voorgangers. Bovendien zou het scherm ook transparanter zijn, waardoor energie wordt bespaard en de helderheid beter is. Het nieuwe scherm zou ook gebruikt kunnen worden met handschoenen.

iPhone 6

Ook Apple zou de toekomstige iPhones willen voorzien zonder een rand naast het scherm. Momenteel ziet de vingerafdrukscanner verwerkt in de home-knop van de iPhone 5S. Apple zou bij de iPhone 6 de vingerafdrukscanner in het scherm willen verwerken. Apple heeft onlangs een nieuwe fabriek in Arizona geopend, waar het saffierglas gaat produceren voor de toekomstige iPhones en iPads.

De iPhone 6 zou in twee varianten komen, één van 4,7-inch en één van 5,5-inch. Beide modellen zijn een stuk groter dan de huidige 4-inch iPhones. Apple zou eindelijk ook de nieuwe iPhones voorzien van een Full HD-scherm.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen