Ziggo wordt mobiele provider op netwerk Vodafone

Kabelbedrijf Ziggo gaat als virtuele operator ook mobiele telefonie aanbieden. Dit zal op het netwerk van Vodafone gebeuren. Daarnaast zal er ook voor mobiele data gebruikt gemaakt worden van de ruim één miljoen eigen Wifispots van klanten.

In eerste instantie kunnen alleen Ziggo klanten gebruik maken van de mobiele telefonie diensten. Die kunnen het zogenaamde quad pay pakket afnemen: televisie, internet, vaste telefonielijnen en mobiel.

“Deze propositie is een bundel van belminuten, sms’jes en mobiele data tegen een aantrekkelijke prijs, in combinatie met toegang tot hoge kwaliteit internettoegang via Ziggo Wifispots”, meldt het concern bij zijn kwartaalcijfers.

Ziggo had in 2010 samen met UPC meegedaan met de frequentieveilingen om een 4G-netwerk te bemachtigen. Bij deze veiling hebben Ziggo en UPC een frequentie op de 2,6 GHz band bemachtigd. Om aan de uitrolverplichting te voldoen heeft het drie LTE-masten opgezet bij Zwolle, Oss en Breda. Daarvan maken enkele zakelijke klanten gebruik.

via WebWereld

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen