Analist: ‘Sony kan PlayStation Now niet betalen’

De beroemde videogame-analist Michael Pachter is weer helemaal terug met een nieuwe voorspelling. Eerder noemde Pachter de PlayStation Now al een grap, nu weet de beste man ook nog te vertellen dat Sony de nieuwe PlayStation Now service niet kan betalen.

PlayStation Now

Michael Pachter is van mening dat de inkomsten uit PlayStation Now niet voldoende zou zijn om alle uitgevers te betalen. Daarnaast zouden game uitgevers ook bang zijn dat de service hun verkoopaantallen zal beïnvloeden.

Als Sony zijn nieuwe streaming dienst goedkoop maakt zullen veel gamers een abonnement aanschaffen, maar uitgevers zouden dan hier te weinig aan verdienen. Aan de andere kant zullen uitgevers tevreden zijn zodra ze meer eraan verdienen. Dan moet PlayStation Now wel duurder worden, het nadeel hiervan is dat veel gamers uiteraard zullen afhaken.

We zullen nog even moeten afwachten of Pachter hier gelijk in gaat krijgen. PlayStation Now is nu in gesloten bèta en wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2014 uitgerold in het Verenigde Staten en Canada. Eind 2014 wordt het dienst in Japan en Korea gelanceerd en in het eerste kwartaal van 2015 pas in Europa.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen