Tim Cook vindt Android-tablets waardeloos

Tim Cook, CEO van Apple, heeft in een interview met the Wall Street Journal gezegd dat Android-tablets waardeloos zijn en dat Android vergelijkbaar is met Europa. De vergelijkt wordt gemaakt omdat zowel Android als Europa volgens Tim Cook “een term zijn voor veel verschillende dingen onder één naam”.

Tim Cook

“Europa is een naam die door iemand is bedacht voor Amerikanen die niet begrepen dat Europa uit heel veel landen bestaat, maar toch niet op de Verenigde Staten lijkt”, aldus Tim Cook.

“Dat is vergelijkbaar met Android. Hoeveel mensen hebben een Kindle en weten dat ze Android gebruiken? En heb je gezien wat voor software Samsung aan Android toevoegt? Er zijn zo veel verschillen. En dat zeg ik niet alleen omdat ik bij Apple werk.”

Ook is Tim Cook negatief over Android-tablets. “Wij hebben 500.000 iOS-apps die geoptimaliseerd zijn voor tablets. Bij Android hebben ze er ongeveer 1000”.

“Het ontbreken aan voor tablet geoptimaliseerde apps is één van de redenen, maar niet de enige reden, waarom de ervaring die Android-tablets bieden waardeloos is. Android-apps voor tablets zijn gewoonweg opgerekte smartphone-apps.”

De Amerikaanse zakenkrant vroeg Tim Cook ook of Apple een iPhone met een groter scherm gaat uitbrengen. Tim Cook antwoordde het volgende: “We willen dergelijke beslissingen nog niet nemen als de technologie er niet klaar voor is. Dat betekent echter niet dat we nooit een iPhone met een groter scherm op de markt brengen.”

via Nu

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen