Tim Cook hint naar nieuwe productcategorieën

Tim Cook, CEO van Apple, heeft in een interview met de Amerikaanse zakenkrant the Wall Street Journal laten weten dat Apple dit jaar actief zal worden in nieuwe productcategorieën. Omdat Tim Cook in meervoud spreekt lijkt de komst van de iWatch aanstaande.

iPhone 6 Concept

Al jaren lang gaan er geruchten rondom een smartwatch van Apple, het is de eerste keer dat Apple iets officieels rondom de iWatch naar buiten brengt. Eerder dook er al een vacature op de website van Apple, waarin het bedrijf opzoek was naar een expert in het bestuderen van sportactiviteiten. Daarbij verwijst het naar fitness, het verbranden van calorieën, stofwisseling en andere “belangrijke fysiologische metingen”.

Verder vertelt Tim Cook tegenover WSJ dat Apple zich focust op het maken van de beste smartphones, niet de meeste. Cook stelt daarna dat dat niet betekent dat hij tevreden is met een klein marktaandeel.

“Ik wil dat onze focus ligt bij het maken van een geweldig product. Als we dat niet kunnen doen, gaan we onszelf niet dwingen een goedkoop product te maken waar we niet trots op zijn.”

Naast de iWatch zal Apple dit jaar ook een nieuwe iPhone lanceren. Als we de geruchten mogen geloven zal de iPhone 6 in twee verschillende schermformaten verkrijgbaar zijn. Daarnaast zou Apple de iPhone 6 voorzien van een krasbestendig saffieren scherm.

Apple gebruikt saffier al voor de cameralens en vingerafdrukscanner. Afgelopen weekend schreef 9t05mac al dat de fabriek in Arizona klaar was voor het produceren van 100 tot 200 miljoen saffieren iPhone schermen. Saffier is een extra sterk en krasbestendig materiaal.

9to5mac weet vrijdag te melden dat Apple in een fabriek in Arizona inmiddels klaar is voor het produceren van 100 tot 200 miljoen saffieren iPhone-schermen. Saffier wordt al gebruikt voor de cameralens en vingerafdrukscanner. Het materiaal is extra sterk en krasbestendig.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen