Apple brengt iOS 7.1 bèta 5 uit voor ontwikkelaars

Apple heeft alweer de vijfde bèta-versie van iOS 7.1 uitgerold voor iOS-ontwikkelaars. Net zoals voorgaande bèta-versies lost iOS 7.1 bèta 5 de nodige problemen en bevat het een aantal kleine aanpassingen.

iOS 7.1 beta

In iOS 7.1 bèta 5 heeft Apple onder meer de irritante spontane herstarts en crashes opgelost. Volgens bronnen van BGR is iOS 7.1 bèta 5 waarschijnlijk de laatste bèta-versie. Eerdere geruchten spraken over zes bèta’s, waarna iOS 7.1 officieel gelanceerd zou worden voor het grote publiek. Apple zou de zes bèta willen skippen en direct de Golden Master-versie uitbrengen. Een GM-versie is vrijwel identiek aan de publieke versie.

Nieuwe functies

  • Apple heeft in de vijfde beta nieuwe Siri-stemmen toegevoegd voor Australië, Verenigd Koninkrijk, Japan en China. Deze zijn van betere kwaliteit en klinken natuurlijker, zo valt te lezen in de release notes. De versie in hogere kwaliteit wordt automatisch gedownload zodra het apparaat met een Wi-Fi-netwerk en stroombron is verbonden.
  • Ook in beta 5 experimenteert Apple weer met het toetsenbord. De toetsen voor shift en caps lock hebben wederom een nieuw uiterlijk gekregen, ontdekte 9to5Mac. Hiermee zou duidelijker moeten zijn welke knop actief is.
  • De optie om tijdens het kiezen van een achtergrond het bewegingseffect uit te schakelen heet in beta 5 “Perspectiefeffect” in plaats van “Beweging”.
  • De nieuwe lijstweergave die in beta 2 werd geïntroduceerd, heeft in de nieuwste beta een duidelijkere knop gekregen.
  • AirDrop zou nog niet helemaal vlekkeloos werken, zo melden gebruikers op het MacRumors-forum.

via iPhoneclub

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen