Analist: ‘iPhone 6 draait op iOS 7.2 en heeft 2K-scherm’

Nu de nieuwe iPhone 5S en iPhone 5C al enige tijd verkrijgbaar zijn begint de geruchtenmolen rondom de volgende generatie iPhone, oftewel iPhone 6, aardig op dreef te komen. Een analist van KDB Daewoo Securities claimt nu alles te weten over de toekomstige iPhone 6 van Apple.

iPhone 6

De analist voorspelt dat Apple twee versies van de iPhone 6 zal uitbrengen: één met een schermformaat van 4,7- tot 4,8-inch en een phablet (kruising tussen smartphone en tablet) met een 5,5-inch scherm. Tot zover is dit geen grote verrassing, we hebben dit gerucht namelijk eerder al gehoord.

Wat wel erg interessant is aan de gerucht, is dat de nieuwe iPhone 6 op iOS 7.2 zal draaien in plaats van iOS 8. Apple zou namelijk de levensduur van iOS 7 willen verlengen door beide iPhones uit te rusten met iOS 7.2.

Volgens de analist krijgt de iPhone 6 een Full HD IGZO-scherm met een resolutie van 1920×1080 pixels, de phablet versie zou daarentegen een 2K-scherm krijgen met een resolutie van 2272×1280 pixels. Beide iPhones zouden uitgerust zijn met een 64-bit A8-processor, 2GB aan werkgeheugen, 8-megapixel camera aan de achterkant, 3,2-megapixel camera aan de voorkant en beschikbaar komen met 16, 32, 64 en 128GB opslagruimte.

Net zoals eerdere voorspellingen van andere analisten verwacht KDB Daewoo Securities ook dat beide iPhones in het  tweede of derde kwartaal op de markt komen.

iPhone 6 specs

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen