‘iPhone 6 krijgt krasbestendig saffieren scherm’

De kans dat de toekomstige iPhone 6 van Apple een saffieren scherm krijgt wordt plotseling een stuk groter. Het was al bekend dat Apple samen met GT Advanced Technologies bezig was om in Arizona een fabriek te openen voor saffierglas.

iPhone 5S - Techmania

Uit nieuwe documenten, die de website 9to5mac in handen heeft, blijkt dat Apple haast heeft met het openen van de fabriek. Apple wil namelijk de nieuwe fabriek in Arizona al in februari openen. Dit betekent natuurlijk dat de fabriek erg belangrijk is voor een product van Apple dat geen vertraging op mag lopen.

Eerder speelde geruchten dat Apple en Foxconn begonnen waren met het testen van iPhones met een saffieren scherm. Apple kreeg vorige week ook een patent toegewezen op de technologie voor een saffieren scherm.

Als het Apple lukt om de fabriek in februari te openen, dan zouden de eerste producten aan het eind van 2014 klaar moeten zijn. Dit ligt ook in lijn met eerdere iPhone releases, die werden namelijk in september gelanceerd.

Apple gebruikt saffier al voor de cameralens en thuisknop met vingerafdrukscanner in de iPhone 5S. Een saffieren scherm is krasbestendiger dan de normale touchscreens die we terug kunnen vinden in smartphones en tablets. Daarnaast is saffier ook erg duurzaam en is het vrij duur.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen