Geen Nintendo-games voor iOS maar wel apps

Eerder speelde er geruchten over demo’s van Nintendo-games op smartphones en tablets. Nintendo-president Satoru Iwata heeft in een bericht aan investeerders bevestigd dat er geen plannen zijn om Nintendo-spellen op platformen van derden uit te brengen. Daarmee komt er een eind aan alle geruchten over Nintendo-games voor iOS.

Nintendo

Wel laat Nintendo weten dat er apps in de maak zijn voor smartphones en tablets. De apps zijn voornamelijk bedoeld om bepaalde diensten van het bedrijf aan te bieden. Nintendo wil geen geld verdienen met de apps, maar om gebruikers informatie te verschaffen van Nintendo-producten.

Satoru Iwata laat verder weten dat de apps meer dan simpele promotiemiddelen worden. De apps zullen gebruikmaken van het Nintendo Network. Deze online dienst wordt gebruikt voor de online mogelijkheden van de Nintendo 3DS en Nintendo Wii U.

De apps zouden het onder meer mogelijk maken om Nintendo-games aan te schaffen via de app, waarna het automatisch gedownload wordt op je Nintendo console.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen