Galaxy Note Pro vanaf februari en Galaxy Tab Pro-tablet vanaf maart verkrijgbaar

Samsung kondigde tijdens de gadgetbeurs CES 2014 in Las Vegas de nieuwe Galaxy Note Pro- en Galaxy Tab Pro-tablets aan. De huidige Galaxy Tab- en Galaxy Note-tablet lijn is hiermee uitgebreid met een Pro-versie met een schermgrootte van 12,2-inch.

Galaxy Note Pro

De Galaxy Note Pro en Galaxy Tab Pro zijn de eerste tablets die een schermformaat hebben van 12,2-inch. Wel gaan er geruchten dat Apple ook aan een iPad werkt met een schermformaat van 12,2-inch.

De Galaxy Note Pro tablet is vanaf 7 februari verkrijgbaar in Nederland en de drie nieuwe Galaxy Tab Pro-tablet zullen uiterlijk in maart in Nederland gelanceerd worden.

Galaxy Note Pro

De Galaxy Note Pro met 12,2-inch display is qua specificaties identiek aan de onlangs gelanceerde Galaxy Note 10.1. De tablet draait op een Exynos 5 Octa-Core processor en heeft een schermresolutie van 2560×1600 pixels. De Galaxy Note Pro beschikt ook over een stylus pen, zal 749 euro kosten en is vanaf 7 februari verkrijgbaar.

Galaxy Tab Pro

Naast de Galaxy Note Pro tablet heeft Samsung ook een 12,2-inch Galaxy Tab Pro tablet tijdens de gadgetbeurs CES gepresenteerd. De tablet is hetzelfde als de Note Pro, maar deze wordt zonder een stylus pen geleverd. De 12,2-inch Tab Pro kost 649 euro.

Naast een 12,2-inch versie zal Samsung ook een 10,1-inch en 8,3-inch van de Galaxy Tab Pro op de markt brengen. Alle drie de tablets blijven qua specificaties en schermresolutie hetzelfde, waardoor de kleinste versie een zeer hoge pixeldichtheid van 359ppi (pixels per inch) heeft. De 10,1-inch versie kost 479 euro en de 8,3-inch versie 389 euro.

Alle tablets hebben aan de achterkant een 8-megapixel camera en aan de voorkant een 2-megapixel camera. De tablets worden ook voorzien van een Quad-Core Snapdragon 800-processor van 2,3GHz. Daarnaast zijn alle tablets ook verkrijgbaar in een WiFi-only model en een WiFi+4G model.

De Galaxy Note Pro en de Galaxy Tab Pro draaien allemaal op de nieuwe Android 4.4 KitKat. De drie nieuwe Galaxy Tab Pro-tablets zullen uiterlijk in maart in Nederland gelanceerd worden.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen