Volgende Google Nexus tablet wordt 8-inch en komt medio 2014 uit

Enkele maanden geleden ontdekte een gebruiker van de Amerikaanse website The Verge de onaangekondigde Nexus 8 tablet in een persfoto van de nieuwe Android 4.4 KitKat. De persfoto toonde een tablet dat kleiner is dan de Nexus 10, maar groter is dan de Nexus 7.

Google Nexus 8

Anonieme bronnen van de Chinese website DigiTimes bevestigen nu dat de volgende Google Nexus tablet een scherm zal hebben van 8-inch. Naar verwachting zal Google de Nexus 8 tablet medio 2014 uitbrengen.

Google bracht tot nu toe alleen tablets van 7 en 10-inch uit. De Nexus 8 wordt de eerste tablet van Google met een schermformaat van 8-inch. Daarnaast wordt er dit jaar nog een 10-inch Nexus tablet verwacht.

Volgens de bronnen van de Chinese website is de overstap van 7 naar 8-inch het gevolgd van de toenemende concurrentie op het tabletmarkt. De Google Nexus 7 onderscheidde zich op prijs, inmiddels verschijnen er steeds meer goedkopere 7-inch tablets. De verkoop van de Nexus 7 zou hierdoor zeer tegenvallen.

Met de Nexus 8 zou Google het willen opnemen tegen de zeer populaire iPad mini van Apple. De Google Nexus 8 zou dan een stuk goedkoper moeten zijn dan de iPad mini 2.

Verder verwacht DigiTimes dat Asus de Nexus 8 zal ontwikkelen. De vorige twee versie’s van de Nexus 7 tablets werden ook door Asus ontwikkeld.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen