Belgische webwinkel lekt mogelijk nieuwe Mac Mini

Apple heeft bijna alle Macs voorzien van een Intel Haswell-processor, Iris Graphics en 802.11ac Wi-Fi. Enkel de Mac Mini is tot heden nog niet vernieuwd door Apple. Waarschijnlijk komt hier binnenkort verandering in.

Nieuwe Mac Mini

De Belgische webwinkel ComputerStore.be, onderdeel van CoolBlue, nam de nieuwe Mac Mini voor een korte periode op in haar assortiment. In de beschrijving is te lezen dat de nieuwe Mac Mini is uitgerust met een Intel Haswell-processor, Iris Graphics en 802.11ac Wi-Fi.

Een releasedatum van de Mac Mini werd echter niet vermeld. Als we een forumlid van MacRumors mogen geloven is de nieuwe Mac Mini eind februari verkrijgbaar. ComputerStore gaf daarbij aan dat deze informatie afkomstig is van Apple zelf of betrouwbare bronnen.

Apple Mac mini

De Apple Mac mini is voorzien van een stevige en vooral zeer compacte aluminium behuizing. Ondanks zijn kleine formaat is de Apple Mac mini uitgerust met krachtige hardware. Deze Mac mini is uitgerust met de nieuwste Intel Core i7-processor uit de Haswell serie. Deze processor is natuurlijk sneller dan zijn voorganger, maar maakt ook gebruik van de zeer krachtige Intel Iris-graphics. Het meest recente besturingssysteem van Apple, OS X Mavericks, werkt zeer gebruiksvriendelijk en communiceert probleemloos met andere Apple-producten. Zo ontvang je bijvoorbeeld gewoon je iMessage-berichten op jouw Mac mini. Daarnaast is OS X Mavericks een zeer veilig besturingssysteem, waarop je (bijna) geen last hebt van vervelende virussen. De Apple Mac mini is voorzien van de nieuwstewifi-standaard 802.11ac. Hiermee maak je gebruik van een razendsnel Gigabit draadloos netwerk. Je hebt hier natuurlijk wel compatible 802.11ac-apparatuur voor nodig. Als je ooit het geheugen van de Mac Mini wilt uitbreiden, dan is dit gemakkelijk te doen door het zwarte plaatje aan de onderkant te draaien en vervolgens extra geheugen toe te voegen. De Mac Mini is voorzien van veel aansluitingen. Zo is hij uitgerust met HDMI, USB 3.0, FireWire en een supersnelle Thunderbolt-aansluiting.

  • Pluspunten
  • Compact kastje met krachtige onderdelen.
  • Uitstekende prestaties met de Intel Core i7-processor.
  • Krachtige videoprestaties dankzij de Intel Iris graphics.
  • Gebruiksvriendelijk en veilig besturingssysteem.
  • Wifi 802.11ac. Razendsnel Gigabit draadloos netwerk.
  • Uitgerust met USB 3.0, HDMI, Bluetooth en Thunderbolt.

via Applespot

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen