WhatsApp krijgt geen advertenties en games

In het verleden maakte WhatsApp al bekend dat de berichtendienst geen advertenties zal krijgen. Tijdens de DLD-conferentie  in Duitsland heeft WhatsApp-CEO Jan Koum nogmaals benadrukt dat er nog steeds geen plannen zijn om advertenties te tonen in de app. Ook zal WhatsApp geen games en gimmicks krijgen.

WhatsApp Messenger

WhatsApp wil zich blijven focussen op de berichtendienst die de app nu al jarenlang aanbiedt. Inmiddels maken meer dan 430 miljoen actieve gebruikers gebruik van de berichtendienst.

De WhatsApp-CEO vertelde over een Post-It-briefje van mede-oprichter Brian Acton met daarop de tekst “no ads, no games, no gimmicks”. Berichten zijn het belangrijkst:

Onze focus ligt op berichten. Als mensen spelletjes willen spelen, dan zijn er genoeg websites beschikbaar. Er zijn ook meerdere geweldige bedrijven die diensten bouwen die draaien op advertenties. Het is een vrije markt.

Sinds vorig jaar verdient WhatsApp zijn geld via het abonnementsmodel dat in de app wordt geboden. Voor de introductie van dit abonnement kostte WhatsApp 0,89 euro in de App Store van Apple en was het gratis te downloaden voor Android gebruikers.

Wij verdienen geld, maar ons belangrijkste doel is op het moment niet ons verdienmodel. Ooit zal het bedrijf zich daar op richten, maar nu proberen we vooral van WhatsApp een dienst te maken die werkt.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen