Samsung Galaxy S5 krijgt geen irisscanner

Eerder gingen er geruchten rondt dat de Samsung Galaxy S5 een irisscanner zou krijgen. Samsung zelf gaf ook aan een irisscanner voor de Galaxy S5 te overwegen, maar een definitief besluit was nog niet genomen. Volgens anoniem bronnen van het doorgaans betrouwbare the Korea Herald zal de Galaxy S5 niet over een irisscanner beschikken, maar over een vingerafdrukscanner.

Galaxy S5

Naar verwachting zal Samsung in maart zijn toekomstige vlaggenschip de Galaxy S5 aankondigen en in april in de winkels liggen.

De bronnen van the Korea Herald melden dat de irisscanner de Galaxy S5 flink groter zou maken, en dat Samsung daarom van het plan heeft afgezien. Ook zou het scannen van een oog om een smartphone te ontgrendelen niet intuïtief zijn, meldt een bron. Smartphones met een dergelijke scanners zouden pas over één tot twee jaar uitkomen.

Samsung zou in plaats van de irisscanner een vingerafdrukscanner in de Galaxy S5 willen verwerken. Eerder deed Apple dit bij de iPhone 5S en HTC bij de One Max. De vingerafdrukscanner van Samsung zou echter onder het scherm verwerkt worden zodat er geen aparte sensor nodig is.

Bij de iPhone 5S zit de vingerafdrukscanner verwerkt in de home-knop en HTC heeft een sensor achterop het toestel zitten.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen