Dropbox-storing afgelopen weekend niet te wijten aan hack

Afgelopen weekend hadden veel Dropbox-gebruikers last van een storing. Waar sommigen dachten aan een hack, beweert Dropbox juist dat de storing te wijten was aan een serverprobleem. In een statement maakt Dropbox excuses voor de problemen omtrent de clouddienst en geeft het bedrijf tevens uitleg over de oorzaken van de storing.

Op vrijdag begonnen de problemen voor veel Dropbox-gebruikers: zij konden niet meer bij hun bestanden of ondervonden andere problemen. Dropbox had in principe het probleem binnen een aantal uur opgelost, maar toch ondervonden nog veel gebruikers last van de storing. Het bedrijf pleegde namelijk gepland onderhoud aan de inactieve servers, maar door ‘een bug’ werden ook de actieve servers meegepakt, wat problemen veroorzaakte.

Volgens Dropbox hoeven gebruikers niet bang te zijn dat er gegevens of bestanden op straat zijn komen te liggen. De veiligheid voor opgeslagen bestanden op de servers van Dropbox was te allen tijde gewaarborgd.

Meer over Dropbox
Dropbox is een populaire clouddienst voor het opslaan en delen van allerhande bestanden. Je kunt Dropbox gebruiken om je favoriete foto’s veilig online te ordenen en te bewaren, maar de service is ook geschikt voor Worddocumenten, PDF’s, video’s en andere belangrijke bestanden die je niet kwijt wilt. Als je je registreert voor Dropbox krijg je 2GB gratis opslag in de cloud. Tegen betaling is dit echter fors uit te breiden, waarmee Dropbox ook voor zakelijke gebruikers aantrekkelijk is.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen