Nederlandse video on demand-dienst Ximon stopt per 29 januari

De Nederlandse video on demand-dienst Ximon heeft op zijn website laten weten dat het dienst per 29 januari stopt. Ximon dat al langer verliesgevend was zocht afgelopen periode naar nieuwe investeerders. Deze week bleek dat er geen extra financiering voor de dienst komt.

Ximon

“Het is een grote tegenvaller voor onszelf en met name ook voor onze trouwe abonnees en consumenten (ruim 143.000 accounts) die met ons de liefde voor kwaliteitsfilms- en series delen en waarderen” aldus Esther Frijns, manager marketingcommunicatie bij Ximon. “Gelukkig hebben onze klanten nog tot het einde van de deze maand om hun kijktegoed op te maken.”

“We zijn onder andere in gesprek met andere video on demand-diensten om mogelijk onze content bij een andere dienst onder te brengen”, aldus Frijns tegenover NUtech.

Ximon verwelkomde naar eigen zeggen concurrenten als Netflix, zodat de video on demand-industrie in Nederland verder kon groeien. “Wij bieden content aan die andere aanbieders niet hebben, maar we wisten dat Ximon extra geld nodig zou hebben om winstgevend te worden”, zegt Frijns.

Abonnees kunnen nog tot en met 28 januari gebruikmaken van de volledige dienstverlening van Ximon.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen