Samsung heeft geen plannen voor Android TV

Eerder deze week maakte Philips bekend dat toekomstige Smart TV’s van het bedrijf uitgerust zullen worden met Android TV, het besturingssysteem van Google. Samsung dat grootschalig gebruik maakt van het Android besturingssysteem voor zijn smartphones en tablets laat weten dat ze geen plannen hebben om Smart TV’s uit te rusten met Android TV.

Samsung Smart TV

Het Zuid-Koreaanse bedrijf focust zich op het eigen Smart TV-platform. Dat laat Michael Zöller, de Europese sales- en marketingdirector TV van Samsung, weten in een interview met NUtech.

“Wij hebben een eigen tv-platform dat een marktaandeel heeft van 50 procent. Daarmee kunnen we naar bedrijven stappen om samen te werken”, aldus Zöller.

Samsung is één van de grootste spelers op de TV-markt, hierdoor is het voor ontwikkelaars erg aantrekkelijk om bijvoorbeeld apps te maken voor Smart TV’s van Samsung. “Andere bedrijven zoeken nieuwe mogelijkheden”, meent Zöller. “Ik ben daar positief over. Hoe eenvoudiger en toegankelijker smart tv’s worden, hoe meer ze gebruikt zullen worden.”

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen