Sony geeft VS en Europa voorrang bij PS4 levering

Sony maakte tijdens de gadgetbeurs CES 2014 bekend dat er in 2013 maar liefst 4,2 miljoen PlayStation 4 exemplaren over de toonbank zijn gegaan. De PlayStation 4 doet het ontzettend goed in Europa en de Verenigde Staten. Volgens het Japanse bedrijf is dit boven de verwachtingen uitgestegen.

Sony PS4

Sony heeft hierdoor gekozen om Europa en de Verenigde Staten voorrang te geven bij nieuwe leveringen van de PS4. Hierdoor is er direct een groot tekort ontstaan aan PS4 consoles in de Verenigde Arabische Emiraten, met name in Dubai.

In eerste instantie was het de bedoeling dat Sony een tweede en derde levering van de PS4 met kerst naar Dubai en omstreken zou versturen. Echter zijn deze nooit verzonden door Sony. Om aan de enorme vraag van Europa en de VS te kunnen voldoen worden Aziatische land zo een beetje aan de lijntje gehouden.

Ondanks dat Sony de VS en Europa voorrang geeft, is de PS4 vooralsnog moeilijk leverbaar. Er zijn namelijk nog genoeg mensen die maanden op hun PS4 exemplaar wachten. In Nederland en België zijn de levertijden van de PlayStation 4 inmiddels opgelopen tot wel 12 weken.

Wel hebben we goed nieuws voor de gene die bij Bol.com een pre-order hebben geplaatst. De online retailer verwacht namelijk rond 22 januari een vierde levering.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen