Sony onthult Xperia Z1 Compact, Smartband en veel meer

Sony heeft gisteren tijdens de gadgetbeurs CES 2014 een aantal nieuwe producten gepresenteerd, waaronder de Xperia Z1 Compact, Smartband, tennis sensor, camera’s, laptops en televisies.

SONY DSC

Sony Smartband

De Smartband van Sony houdt net als de Lifeband Touch van LG bij hoeveel calorieën de gebruiker heeft verbrand. Daarnaast meet de Smartband ook het slaapritme, en geeft het aan hoe lang iemand heeft geslapen. De Smartband komt in het voorjaar uit en gaat 99 euro kosten.

Verder kijkt de Smartband ook naar welke muziek er is afgespeeld, hoe lang een app is gebruikt, wanneer de gebruiker in de train, auto of op de fiets zat en waar en wanneer er een foto is gemaakt.

De fitnesstracker is net als de Xperia smartphones en tablets stof- en waterdicht. De Smartband is verkrijgbaar in elf verschillende gekleurde bandjes. Met lampjes worden de binnenkomende notificaties van de smartphone weergegeven.

Sony Xperia Z1 Compact

De nieuwe Xperia Z1 Compact werd eerder al in Japan uitgebracht onder de naam Xperia Z1 Mini. Het toestel beschikt over een 4,3-inch scherm, de snelle Snapdragon 800-processor van Qualcomm en een 20,7-megapixel camera. De specificaties zijn hiermee grotendeels gelijk aan de Xperia Z1.

Het meest opvallende aanpassing is echter de schermresolutie. In plaats van de Full HD-resolutie moet de Xperia Z1 Compact het doen met 1280×720 pixels. Het scherm is hierdoor minder scherp dan de Xperia Z1. Ook is het accucapaciteit omlaag van 3000 mAh naar 2300 mAh.

De nieuwe Xperia Z1 Compact is vanaf 13 januari verkrijgbaar in Nederland en gaat 549 euro kosten.

Sony Tennis Sensor

Sony heeft ook een gadget voor tennisrackets onthult tijdens CES 2014. De Tennis Sensor kan onder meer de snelheid van slagen meten. De Tennis Sensor is een klein bolletje dat op het handvat van het racket vastgemaakt moet worden.

Het apparaatje meet hoe hard er geslagen wordt en met welk punt van het racket de bol wordt geraakt. De data die de Tennis Sensor verzameld wordt via Bluetooth verzonden naar een smartphone.

Sony Alpha Camera

Sony heeft tijdens CES 2014 bekendgemaakt dat het stopt met zijn NEX-camera’s. De nieuwe Sony camera’s zullen door het leven gaan als Sony Alpha. De eerste Sony Alpha camera is de A5000, een systeemcamera met een 20-megapixel sensor, WiFi en NFC.

Sony Vaio laptop en Sony Smart TV

Sony heeft als laatste de Vaio Fit 11A laptop gepresenteerd. De Sony Vaio Fit 11A is een laptop die ook in een tablet kan veranderen door middel van een scharnier. De Vaio Fit 11A draait op Windows 8.1 en beschikt over een Intel processor en een SSD-geheugen van 128GB.

Naast de Vaio laptop heeft Sony ook een aantal nieuwe Smart TV’s met een wigvorm getoond. De eerste versie’s zullen binnenkort gelanceerd worden.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen