Samsung lanceert Galaxy Tab Pro- en Galaxy Note Pro-tablets

Samsung heeft tijdens de gadgetbeurs CES 2014 twee nieuwe tablets gepresenteerd. De huidige Galaxy Tab- en Galaxy Note-tablet lijn is hiermee uitgebreid met een Pro-versie met een schermgrootte van 12,2-inch.

Over het algemeen hebben tablets een schermformaat van 7-inch tot 10,1-inch. De Galaxy Note Pro en Galaxy Tab Pro zijn de eerste tablets die een schermformaat hebben van 12,2-inch. Wel gaan er geruchten dat Apple ook aan een iPad werkt met een schermformaat van 12,2-inch.

Samsung Galaxy Note Pro - Galaxy Tab Pro

Galaxy Note Pro

De Galaxy Note Pro met 12,2-inch display is qua specificaties identiek aan de onlangs gelanceerde Galaxy Note 10.1. De tablet draait op een Exynos 5 Octa-Core processor en heeft een schermresolutie van 2560×1600 pixels. Ook beschikt de Note Pro over een stylus pen. De Galaxy Note Pro kost 749 euro.

Galaxy Tab Pro

Naast de Galaxy Note Pro tablet heeft Samsung ook een 12,2-inch Galaxy Tab Pro tablet tijdens de gadgetbeurs CES gepresenteerd. De tablet is hetzelfde als de Note Pro, maar deze wordt zonder een stylus pen geleverd. De 12,2-inch Tab Pro kost 649 euro.

Naast een 12,2-inch versie zal Samsung ook een 10,1-inch en 8,3-inch van de Galaxy Tab Pro op de markt brengen. Alle drie de tablets blijven qua specificaties en schermresolutie hetzelfde, waardoor de kleinste versie een zeer hoge pixeldichtheid van 359ppi (pixels per inch) heeft. De 10,1-inch versie kost 479 euro en de 8,3-inch versie 389 euro.

Alle tablets hebben aan de achterkant een 8-megapixel camera en aan de voorkant een 2-megapixel camera. De tablets worden ook voorzien van een Quad-Core Snapdragon 800-processor van 2,3GHz. Daarnaast zijn alle tablets ook verkrijgbaar in een WiFi-only model en een WiFi+4G model.

De Galaxy Note Pro en de Galaxy Tab Pro draaien allemaal op de nieuwe Android 4.4 KitKat. Een exacte releasedatum is niet bekendgemaakt, maar Samsung gaf aan dat het in het eerste kwartaal van dit jaar moet verschijnen.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen