LG zet in 2014 in op Ultra HD-TV’s

LG wil zich in 2014 volop richten op Ultra HD-tv’s en wil Smart TV’s toegankelijker maken en de bediening vereenvoudigen door het besturingssysteem WebOS te gebruiken. Dat maakt LG tijdens de gadgetbeurs CES 2014 bekend.

LG Ultra HD TV met WebOS

LG nam WebOS vorig jaar over van Hewlett-Packard (HP). WebOS is ontwikkeld door Palm en was bedoeld als besturingssysteem voor smartphones en tablets. LG heeft het platform omgebouwd tot een software voor Smart TV’s. LG wil met WebOS de televisie vooral eenvoudiger maken. Volgens In-Kyu Lee, hoofd van de tv-afdeling van LG geven de meeste consumenten aan dat ze Smart TV’s te ingewikkeld vinden. “Het mooie van WebOS is dat het eenvoudig in het gebruik is.”, aldus In-Kyu Lee

LG wil maar liefst 70 procent van alle nieuwe televisies die dit jaar op de markt komen uitrusten met WebOS. Het nieuwe besturingssysteem van LG zou automatisch alle externe apparaten herkennen waarmee de televisie wordt bediend. Dat kan met een afstandsbediening, maar ook met een telefoon. Die laat dan automatisch de juiste mogelijkheden zien.

Naast WebOS zet LG zit jaar volop in Ultra HD-tv’s. Ultra HD dat ook wel 4K-resolutie wordt genoemd is de opvolger van Full HD. Ultra HD-tv’s hebben een resolutie van 3840×2160 pixels. Dat is vier keer scherper dan een Full HD-tv.

In 2014 wil LG maar liefst twaalf nieuwe televisies lanceren. Ook wil het Zuid-Koreaanse bedrijf twee nieuwe gebogen televisies van 105-inch en een OLED-model van 77-inch introduceren. Deze Smart TV’s beschikken allemaal over een Ultra HD-resolutie.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen