Review: Sony Bravia W905

Sony introduceerde vorig jaar een groot aantal nieuwe televisies, waaronder de Sony Bravia W905 LED-televisie met Triluminos-display. De nieuwe Sony W9 3D LED Smart TV is verkrijgbaar in de volgende beeldmaten: 40-inch (KDL-40W905A), 46-inch (KDL-46W905A) en 55-inch (KDL-55W905A).

Sony Bravia W905

De Sony Bravia W905 is een model uit het hogere segment, de 40-inch model kost namelijk 1.299 euro, de 46-inch model 1.599 euro en voor de 55-inch dien je 2.499 euro af te tikken. Dit zijn natuurlijk de prijzen die Sony in zijn eigen webshop hanteert. Bij PlatteTV.nl hebben we de 55-inch (KDL-55W905A) model kunnen kopen voor 1.899 euro, dankzij een tijdelijke actie van Sony hebben we ook nog een Xperia Z tablet cadeau gekregen.

De Sony W9 beschikt over de karakteristieke ronde voet, Sony’s high-end X-Reality Pro engine en One-Touch mirroring afstandsbediening met NFC-chip. Met One-Touch mirroring kan je gemakkelijk een smartphone of tablet koppelen met de televisie, gewoon door het tegen de remote te houden.

Sony heeft bij de Bravia W9-serie de nadruk gelegd op beeldkwaliteit. De Triluminos-backligthing en de quantum dot-technologie zorgt voor een breder kleurbereik, waardoor de televisies vooral in het rode en groene deel van het spectrum een groter kleurbereik hebben.

Een veel gehoorde klacht bij nieuwe televisies is dat de klank erg dunnetjes overkomt. Sony beweert daar een antwoord voor te hebben, in de vorm van een 1,2 meter lange kronkelende klankkast die in de behuizing verwerkt is.

Sony heeft ook de menu flink op de schop genomen. Wanneer één van de hoofdfuncties geselecteerd wordt, verschijnt er een serie thumbnails met onderliggende mogelijkheden. Het nieuwe menu ziet er erg overzichtelijk uit en wat ons betreft een welkome verandering.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen