Hackers haalde geldautomaten leeg met malware

Hackers hebben een malware ontwikkeld waarmee al het geld van Braziliaanse geldautomaten leeg gehaald kon worden. Criminelen plaatsen een uitgeklede versie van Windows XP op een USB-stick, de aangepaste Windows XP-versie bevatte ook een malware.

Geldautomaat

Na het verwijderen van de plastic bescherming van de geldautomaat, kon de USB-stick aangesloten worden. Zodra de geldautomaat weer bijgevuld werd door de bank, werd de malware via een twaalf-cijferige code geactiveerd, vervolgens ging een persoon met een druk op de knop de geldautomaat leegroven.

De zaak kwam aan het rollen toen een Braziliaanse bank ontdekte dat een geldautomaat meer geld uitgaf dan volgens de administratie zou kunnen. Daarbij viel het ook op dat de geldautomaat vaak niet beschikbaar was geweest.

De getroffen bank huurde experts in om de zaak te onderzoeken. Ze hielden hun identiteit geheim om de anonimiteit van de bank te garanderen. Uit afbeeldingen en munteenheden blijkt alleen dat het gaat om een Braziliaanse bank. Uit het onderzoek bleek dat de software erg geavanceerd was. Logboeken en andere informatie waren eenvoudig te verwijderen door de hackers.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen