Chinese regering verbiedt Battlefield 4

De Chinese regering heeft Battlefield 4 een officiële verkoopverbod opgelegd. De first-person shooter game van uitgever Electronic Arts zou content bevatten die het land bedreigt. Dat schrijft de Chinese gamewebsite PCgames

Battlefield 4

Electronic Arts wordt door de Chinese regering beschuldigd van “culturele invasie”. Daarnaast verbiedt het Chinese ministerie van Cultuur ook alle materialen die een relatie hebben met Battlefield 4. Denk hierbij aan demo’s, posters en verschillende soorten downloads voor de game. Ook mogen media niet meer over Battlefield 4 schrijven.

De Chinese staatsmedia China Military meldde eerder al dat Battlefield 4 “het imago van China besmeurt” en een “nieuwe vorm van propaganda” is.

De first-person shooter game Battlefield 4 speelt zich af in 2020. De Verenigde Staten en Rusland verkeren in een grote oorlog. In China vindt er een burgeroorlog plaats en gooit rebellenleider Admiral Chang de Chinese regering omver, waarna Chang Rusland helpt in de strijd tegen de Verenigde Staten.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen