Samsung Galaxy S4 en Galaxy Note 3 bevat ‘serieus lek’

0
1319

Onderzoekers van de Israëlische Ben-Gurion universiteit van de Negev hebben een serieus lek gevonden in het beveiligingssoftware Knox van Samsung. Dat meldt de Amerikaanse zakenkrant the Wall Street Journal vandaag. Knox draait op de nieuwe Galaxy Note 3 en sinds kort ook op de Galaxy S4. Na een update kan de software ook draaien op de Galaxy S3 en de Galaxy Note 2.

Galaxy S4 - Galaxy Note 3

De onderzoekers hebben de exacte lek niet genoemd, maar door de lek zou het mogelijk zijn om e-mails te lezen en dataverkeer te monitoren. Het beveiligingssoftware Knox van Samsing zou dit juist extra moeten beveiligen. Kwaadaardige hackers zouden dit lek kunnen misbruiken en malware kunnen draaien binnen het beveiligde netwerk.

Samsung bracht Knox uit voor de zakelijke markt en maakt het mogelijk persoonlijke en zakelijke data te scheiden. De zakelijke gegevens van de gebruiker wordt dan in een aparte omgeving opgeslagen en daar extra beveiligd. Met Knox waagt Samsung een poging om meer voet aan de grond te krijgen op de zakelijke markt.

“We nemen alle veiligheidsmeldingen serieus, maar de dreiging lijkt een variant te zijn van een aantal erg bekende aanvallen”, aldus een woordvoerder van Samsung. Bovendien zouden de getroffen apparaten niet de volledige zakelijke software draaien.

“Knox bevat al mechanismes zoals VPN per app en ondersteuning van SSL en TLS ter verdediging van dit type dreigingen.” Volgens Samsung kan de kern van Knox dan ook niet in gevaar worden gebracht.

via Nu

Vorig artikelBart Smit levert derde lading PS4 vandaag en vrijdag
Volgend artikelCydia bijgewerkt naar versie 1.1.9