iPhone 6 krijgt geen gebogen scherm

Zowel Samsung en LG hebben een smartphone op de markt gebracht met een gebogen scherm. Beide smartphones zijn echter niet wereldwijd gelanceerd, omdat de productiecapaciteit van gebogen schermen bij de fabrikanten niet toereikend is.

Apple iPhone 6

Eerdere geruchten voorspelde dat de toekomstige iPhone 6 van Apple over een gebogen scherm zou beschikken. Volgens de Koreaanse krant The Korea Herald is dit echter niet zo.

De krant schrijft dat er momenteel niet voldoende gebogen schermen op voorraad zijn bij fabrikanten. Momenteel zou de productiecapaciteit van de gebogen scherm op 500.000 exemplaren per maand liggen. Een investering om de productiecapaciteit te verhogen naar een miljoen schermen per maand is volgens de bronnen van de Koreaanse krant uitgesteld naar begin volgend jaar.

Desondanks zou ook de iPhone 6, die waarschijnlijk pas na de zomer wordt gelanceerd, geen gebogen scherm krijgen. Apple produceert geen eigen schermen en is afhankelijk van bijvoorbeeld Samsung Display, LG Display en Japan Display.

Daarnaast zijn de genoemde fabrikanten momenteel niet in staat om aan de grote vraag van Apple te voldoen. Bovendien hebben LG en Samsung een focus op hun eigen producten.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen