Home Smartphone Samsung komt volgend jaar met eigen mobiele besturingssysteem

Samsung komt volgend jaar met eigen mobiele besturingssysteem

0

Android is weliswaar een gratis te gebruiken mobiele besturingssysteem voor smartphone fabrikanten, maar het is echter toch Google die het platform zelf ontwikkelt en daar hebben andere fabrikanten bijna geen invloed op.

Wel kunnen fabrikanten een zogeheten lichte skin toevoegen aan het mobiele besturingssysteem, maar meer ook niet. Om deze reden ontwikkelt Samsung samen met chipfabrikant Intel een eigen mobiele besturingssysteem, genaamd Tizen OS.

Volgens recente geruchten gaat het Zuid-Koreaanse bedrijf eind februari de eerste prototypes van smartphones met het Tizen OS uitbrengen. Naar verluidt zal Samsung voor het Mobile World Congress in Barcelona eind februari nieuwe modellen tonen met Tizen OS. Met de komst van Tizen moet Samsung minder afhankelijk worden van Android.

Om een mobiele besturingssysteem tot een succes te maken dienen er een hoop apps ontwikkelt te worden. Het probleem is dat er nog amper apps zijn. Wel wil Samsung en Intel samen vier miljoen dollar spenderen om ontwikkelaars aan te moedigen om apps te maken voor het Tizen OS.

Mobiele versie afsluiten