Electronic Arts aangeklaagd om bugs in Battlefield 4

Een investeerder heeft Battlefield 4 uitgever Electronic Arts aangeklaagd vanwege de grote hoeveelheid bugs waarmee de game kampt. Volgens de investeerder heeft Electronic Arts gelogen over de ontwikkeling van BF4 voordat deze uitkam, dat meldt Gamesindustry.

Battlefield 4

Battlefield 4 kampt sinds de release met een grote hoeveelheid bugs, crashes en instabiliteit op de multiplayer-servers. Eerder maakte Electronic Arts al bekend dat ontwikkelaar DICE was gestopt met de ontwikkeling van nieuwe uitbreidingen voor Battlefield 4. De ontwikkelaar zou ook niet aan nieuwe projecten werken voordat alle problemen van BF4 uit de wereld zijn verholpen.

De investeerder claimt dat het bestuur van EA wist dat de game kampt met problemen, maar zou dat niet hebben verteld aan de investeerders om de aandelenprijs hoog te houden. Ondertussen zouden ze voor miljoenen dollars aan aandelen hebben verkocht.

De aanklacht is namens iedereen ingediend die tussen 24 juli en 4 december aandelen van EA hebben gekocht.

Een woordvoerder van Electronic Arts heeft tegenover Gamesindustry gemeld dat de aanklacht ongegrond is. “We zullen onszelf agressief verdedigen en we hebben er vertrouwen in dat de rechtbank de aanklacht te zijner tijd zal afwijzen.”

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen