Apple verwijdert Bitcoin-apps

Het Amerikaanse ministerie van Justitie noemde Bitcoin onlangs nog een legitiem betaalmiddel, maar Apple denkt er totaal anders over. Apple verwijderd namelijk alle apps die gebruikers Bitcoins laten kopen, verkopen of overmaken. Nieuwe apps die dit ook mogelijk maken worden direct geweigerd. Dat blijkt uit een blog van de maker van Gliph.

Apple verwijderde onlangs de Gliph-app uit de App Store, omdat het mogelijk was om via de app Bitcoins over te maken. Na onderzoek door de makers bleek dat Apple vaker zulke apps verwijderd. De status van een digitale portemonnee met Bitcoins bekijken, is wel toegestaan.

Hoewel Apple in de voorwaarden Bitcoin niet specifiek noemt, stelt het bedrijf dat de apps niet legaal zijn of illegale activiteiten stimuleren en daardoor niet voldoen aan de lokale wetten. Meer uitleg wil het bedrijf niet geven.

Naast Gliph heeft Apple ook de apps van Blockhain.info, Bitpak, Bitcoin Express en Coinbase verwijderd. Gliph is inmiddels wel weer beschikbaar, gebruikers kunnen nu alleen hun saldo in Bitcoins bekijken. Het is niet meer mogelijk om Bitcoins te kopen of geld over te maken.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen