Sony heeft volste vertrouwen in PS4

Sony verkocht wereldwijd al meer dan 80 miljoen PlayStation 3 exemplaren. Het Japanse bedrijf is er al heilig van overtuigd dat de nieuwe PlayStation 4 de verkoopcijfers van de PS4 met gemak zal verslaan. De PS4 is sinds 15 november verkrijgbaar in Noord-Amerika en sinds 29 november in Europa.

PS4 - PlayStation 4

Sinds de lancering van de PlayStation 4 verkocht Sony al meer dan twee miljoen exemplaren. Daarmee is de PS4 de snelst verkopende console van Sony tot op heden. Sony hoopt voor het einde van het kalenderjaar drie miljoen PS4′s te hebben verkocht.

“Het heeft de mogelijkheid om aanzienlijk beter te verkopen dan wat we hebben weten te bereiken met de PlayStation 3 en daar zijn een paar redenen voor. Om te beginnen is er de prijs die is veel klantvriendelijker is dan bij de PS3,” aldus PlayStation-topman Andrew House. “Eén van de succesverhalen is ook ons vermogen de afgelopen vijf jaar om nieuwe regio’s te openen voor videogames en er zijn nog kansen voor nieuwe markten die we nog niet hebben aangeboord.

“Daarnaast kostte het ons enkele jaren om van de PS3 een ​​multifunctionele entertainmentapparaat te maken. De PlayStation 4 heeft vanaf dag één die non-game entertainmentdiensten. En dat is belangrijk, want iemand wil het als een spelcomputer, maar omdat je bijvoorbeeld ook BBC iPlayer kunt bekijken, geeft het ook andere familieleden een reden om het te gebruiken. Het is van cruciaal belang om het bereik van de console te verbreden. “

via telegraaf

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen