Google begonnen met uitrollen Android 4.4.1 voor Nexus 5

Gisteren maakte Android-topman Dave Burke bekend dat de Nexus 5 zeer binnenkort een update krijgt naar de nieuwe Android 4.4.1. De update zou onder meer de camera van de onlangs gelanceerde Nexus 5 moeten verbeteren.

Inmiddels is Google al begonnen met het uitrollen van Android 4.4.1 voor de Nexus 5. Diverse Nederlandse Nexus 5-gebruikers hebben inmiddels de nieuwe Android 4.4.1 ook binnen.

In Nederland is het nog niet mogelijk om de update naar Android 4.4.1 KitKat Over-the-Air te downloaden. De update kan momenteel alleen vanaf de Google-servers gedownload worden. Met een custom recovery of door te sideloaden via adb kunnen gebruikers de update handmatig installeren. De update heeft als build-nummer KOT54E en weegt 54MB.

Sinds de release van het toestel klagen veel Nexus 5-gebruikers over de prestaties van de camera. De beeldstabilisatie zorgt namelijk voor veel vertraging. Google claimt dat dat nu verleden tijd is. Het focussen zou sneller moeten gaan, terwijl ook de shutter lag verminderd is. Ook zou de witbalans sneller zijn werk moeten doen, waardoor veel foto’s er mooier uit zouden moeten zien.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen