Zo maak je een sterk wachtwoord

Steeds vaker zien we dat hackers miljoenen wachtwoorden hebben gestolen van diverse websites. Het zijn vaak wachtwoorden die te makkelijk zin om te raden. Eerder vandaag hadden we een lijstje met de slechtste wachtwoorden gepubliceerd. Het is dus raadzaam om deze niet te gebruiken.

Password-Wachtwoord

De hackprogramma’s die door de hackers gebruikt wordt proberen namelijk als eerst de genoemde wachtwoorden. Dan proberen ze elk woord dat in het woordenboek voorkomt.

Vaak worden standaard namen, plaatsen enzovoorts gebruikt als password. Het voordeel hiervan is dat ze makkelijk te onthouden zijn, maar dus ook makkelijk te kraken zijn voor hackers.

Hoe maak ik een goed wachtwoord?

Wat nou als je februari spelt als febrauri of wachtwoord als wachtwoort? Volgens onderzoek blijkt dit juist het beste te zijn om te gebruiken, de hackers komen er gewoon niet op. Dit wordt ook wel Dyslectici  genoemd.

Wetenschappers van Carnegie Mello University in Pittsburg ontdekte dat verkeerd gespelde woorden de sleutel zijn voor een goed wachtwoord. Ze onderzochten de hackprogramma’s die gebruikt worden om wachtwoorden te achterhalen. Ze kwamen erachter dat de normale internetgebruiker het de hacker veel te makkelijk maakt.

Het laatste nieuws

Gerelateerde artikelen